reklama - zainteresowany?

Podróż w trzech smakach. Przepyszne opowieści z Buenos Aires, Nowego Jorku i Berlina - Septem

Podróż w trzech smakach. Przepyszne opowieści z Buenos Aires, Nowego Jorku i Berlina
ebook
Autor: Layne Mosler
TÅ‚umaczenie: Kinga Markiewicz
ISBN: 978-8-3655-0637-5
stron: 488, Format: ebook
Data wydania: 2017-07-20
Księgarnia: Septem

Cena książki: 20,27 zł (poprzednio: 29,81 zł)
Oszczędzasz: 32% (-9,54 zł)

Dodaj do koszyka Podróż w trzech smakach. Przepyszne opowieści z Buenos Aires, Nowego Jorku i Berlina

Tagi: Kulinaria

Przepyszny pamiętnik z trzech miast - egzotycznego Buenos Aires, wiecznie rozbudzonego Nowego Jorku i eleganckiego Berlina

Kiedy Layne Mosler stwierdza, że mimo poczÄ…tkowego zapaÅ‚u nie uda jej siÄ™ otworzyć wÅ‚asnej restauracji, wyrusza do Buenos Aires, aby pisać artykuÅ‚y kulinarne. Po cichu liczy na to, że w kraju woÅ‚owiny, ognistego tango i pysznego wina odnajdzie życiowy cel. Pewnego dnia, kierowana impulsem pyta taksówkarza o jego ulubionÄ… restauracjÄ™. Niebawem delektuje siÄ™ najpyszniejszym stekiem w jej życiu. Kontynuuje eksperyment, pytajÄ…c kolejnych kierowców o miejsca godne polecenia. W ten sposób odbywa najsmakowitsze podróże wszech czasów. Z Buenos Aires wyrusza do rodzinnego Nowego Jorku, a ostatecznie koÅ„czy w europejskim Berlinie.

Efektem podróży jest modny blog Taxi Gourmet. Autorka nie waha siÄ™ pytać, smakować, rozkoszować nowymi smakami i rejestrować doznania. Rozkoszuje siÄ™ wykwintnym pasztetem z pstrÄ…ga, nowojorskÄ… grillowanÄ… jagniÄ™cinÄ…, a orzeźwiajÄ…cym gorzkim piwem popija danie dla smakoszy - niemieckie tote ome.  Ukazuje też piÄ™kno nieznanego celu podróży i przypadkowych odkryć.

Ten fascynujÄ…cy zapis przygód i list miÅ‚osny do najciekawszych zagÅ‚Ä™bi kulinarnych Å›wiata to must have na wakacje

___

Opisy jedzenia sÄ… faktycznie przepyszne, a to uderzajÄ…co szczegóÅ‚owe przedstawienie codziennej rzeczywistoÅ›ci, którÄ… Mosler odkrywaÅ‚a w niebywaÅ‚ych miejscach sprawia, że czytanie jej książki to przyjemność.

– „Minneapolis Star-Tribune”

___

Layne Mosler wychowaÅ‚a siÄ™ w rodzinie kalifornijskich rzeźników, piekarzy, rolników i Å›wietnych kucharzy. Do kulinariów ciÄ…gnęło jÄ… od zawsze - zaczęła pracować w restauracji, kiedy miaÅ‚a 17 lat. Wyprawy za ocean do odlegÅ‚ej Rosji zainspirowaÅ‚y jÄ… do rozpoczÄ™cia studiów antropologicznych. ZostaÅ‚a znanym krytykiem kulinarnym cenionym przez, miÄ™dzy innymi, "The New York Times" czy "The Wall Street Journal".

Dodaj do koszyka Podróż w trzech smakach. Przepyszne opowieści z Buenos Aires, Nowego Jorku i Berlina

 

Osoby które kupowały "Podróż w trzech smakach. Przepyszne opowieści z Buenos Aires, Nowego Jorku i Berlina", wybierały także:

  • Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i maÅ‚ego kucharza
  • Kulisy Kulinarnej Akademii
  • Bez glutenu. Bez wyrzeczeÅ„. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i caÅ‚ej reszty Å›wiata. Wydanie II rozszerzone
  • Jak karmić dzieci, by jadÅ‚y chÄ™tnie i zdrowo
  • Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roÅ›linnej. Wydanie II rozszerzone

Dodaj do koszyka Podróż w trzech smakach. Przepyszne opowieści z Buenos Aires, Nowego Jorku i Berlina

Spis treści

Dodaj do koszyka Podróż w trzech smakach. Przepyszne opowieści z Buenos Aires, Nowego Jorku i Berlina

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.