reklama - zainteresowany?

Technologia przetwórstwa mięsa - Septem

Technologia przetwórstwa mięsa
ebook
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 9788301194123
stron: 346, Format: ebook
Data wydania: 2020-03-05
Księgarnia: Septem

Cena książki: 63,20 zł (poprzednio: 78,02 zł)
Oszczędzasz: 19% (-14,82 zł)

Dodaj do koszyka Technologia przetwórstwa mięsa

Tagi: Zwierzęta

Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWN Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Dodaj do koszyka Technologia przetwórstwa mięsa

 

Osoby które kupowały "Technologia przetwórstwa mięsa", wybierały także:

  • Jak fotografować kota
  • Jak fotografować kota
  • Pies na diecie BARF. Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa
  • Dogoterapia w piguÅ‚ce
  • Sekretny jÄ™zyk kotów

Dodaj do koszyka Technologia przetwórstwa mięsa

Spis treści

Dodaj do koszyka Technologia przetwórstwa mięsa

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.