reklama - zainteresowany?

Dzika strona jedzenia - Septem

Dzika strona jedzenia
ebook
Autor: Jo Robinson
TÅ‚umaczenie: Zuzanna Kaszkur
ISBN: 978-8-3654-4292-5
stron: 372, Format: ebook
Data wydania: 2016-06-07
Księgarnia: Septem

Cena książki: 29,90 zł

Dodaj do koszyka Dzika strona jedzenia

Tagi: Kulinaria | Zdrowie i uroda

Czy wiesz, że niektóre z dzikich odmian ziemniaka mogą zawierać do dwudziestu razy więcej odżywczych składników i antyoksydantów niż te odmiany, które spożywasz na co dzień? Ludzkość od lat inwestuje w uprawę roślin przede wszystkim bogatych w cukry i tłuszcze, jako drugorzędną cechę traktując zawartość witamin, przeciwutleniaczy czy błonnika. A to właśnie te substancje odżywcze pomagają żyć w zdrowiu i budują odporność.

Jo Robinson, ceniona aktywistka żywieniowa, udowadnia, że uzbrojony w zawartÄ… w tej książce wiedzÄ™, możesz uzupeÅ‚nić te braki w prosty sposób. Dzika strona jedzenia to zbiór rad i wskazówek dotyczÄ…cych tego, jakie owoce i warzywa wybierać w sklepie lub na targu, a także jak je przygotowywać, żeby wyodobyć z nich esencjÄ™ witamin, mikroelementów, przeciwutleniaczy i wszystkiego tego, co daÅ‚a im natura. Każdy z rozdziałów tego roÅ›linnego kompendium poÅ›wiÄ™cony zostaÅ‚ innemu rodzajowi warzyw czy owoców – by szczegółowo przedstawić dostÄ™pne na rynku gatunki, ich wartoÅ›ci odżywcze oraz proste i czÄ™sto zaskakujÄ…ce metody na ich jak najzdrowsze przyrzÄ…dzenie.

To nie jest nudny spis danych żywieniowych, to książka, która będzie wyrywać cię z fotela po odkryciu każdej kolejnej wskazówki i ciekawostki. Daj się zaskoczyć! Odkryj, że: antybakteryjne właściwości czosnku można zwiększyć poprzez rozdrobnienie go 10 minut przed gotowaniem/pieczeniem; marchew gotowana w całości ma 25 procent więcej substancji redukującej ryzyko rozwoju raka, niż marchew gotowana w kawałkach; liście buraka są bogatsze w wartości odżywcze niż sam korzeń buraka; im mniejszy pomidor, tym więcej wartości odżywczych, a im bardziej czerwony, tym więcej antyoksydantów zawiera; w malinach jest więcej błonnika niż w otrębach zbóż.

Wybierz się w podróż po gatunkach roślin, poznaj ich zdrowsze odmiany, które możesz kupić wszędzie. Naucz się wybierać te gatunki, które zawierają więcej mikroelementów, pomagających cieszyć się zdrowiem przez długie lata.

Dodaj do koszyka Dzika strona jedzenia

Spis treści

Dodaj do koszyka Dzika strona jedzenia

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.