reklama - zainteresowany?

Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa - Septem

Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa
ebook
Autor: Julien Venesson
TÅ‚umaczenie: Anna Marczuk
ISBN: 978-83-65404-92-3
stron: 238, Format: ebook
Data wydania: 2016-11-14
Księgarnia: Septem

Cena książki: 29,20 zł

Dodaj do koszyka Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa

Tagi: Kulinaria | Zdrowie i uroda

Modyfikowana genetycznie pszenica jest co prawda wydajniejsza, ale jednocześnie ma znacznie więcej glutenu. Nic zatem dziwnego, że obecnie aż jedna na trzy osoby może wykazywać wrażliwość na to białko. Lekarze nie podejrzewają, że za chroniczne zmęczenie, kłopoty z trawieniem i nastrojem, bóle głowy, artrozę, zawroty, neuropatie lub bóle mięśniowe odpowiedzialna jest pszenica! Co więcej, u osób z predyspozycjami genetycznymi gluten jest czynnikiem wyzwalającym choroby autoimmunologiczne: celiakię, chorobę Crohna, stwardnienie rozsiane, cukrzycę typu 1 czy reumatoidalne zapalenie stawów. Niniejsze dzieło stanowi syntezę prowadzonych badań naukowych nad glutenem oraz przeprowadzonych rozmów, wyłącznie ze specjalistami w tej dziedzinie. Postaw na świadome odżywianie!

Dodaj do koszyka Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa

 

Osoby które kupowały "Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa", wybierały także:

  • Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i maÅ‚ego kucharza
  • Kulisy Kulinarnej Akademii
  • Bez glutenu. Bez wyrzeczeÅ„. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i caÅ‚ej reszty Å›wiata. Wydanie II rozszerzone
  • Jak karmić dzieci, by jadÅ‚y chÄ™tnie i zdrowo
  • Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roÅ›linnej. Wydanie II rozszerzone

Dodaj do koszyka Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa

Spis treści

Dodaj do koszyka Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.