Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II - Septem
Tytuł oryginału: Grilling for Dummies 2/e
ISBN: 978-83-246-2506-2
stron: 328, Format: 180x235, okładka: miękka
Data wydania: 2010-04-19
Księgarnia: Septem
Cena książki: 34,90 zł
Dowiedz siÄ™, jak:
- zainstalować i konserwować grill
- rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
- grillować różne rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
- przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania
Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.
Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże "G", ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.
- Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
- Żyj ze smakiem - zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
- Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
- Rozwiń swoje umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców.
Z grillem na działce:
- różnice między zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
- kolorowe zdjęcia potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki;
- sprzęt i akcesoria do grillowania;
- instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
- szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania;
- wskazówki ułatwiające panowanie nad ogniem i żarem;
- używanie rożna i wędzarni.
Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku...
Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.
Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.
Osoby które kupowały "Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II", wybierały także:
- Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
- Kulisy Kulinarnej Akademii 39,67 zł, (11,90 zł -70%)
- Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone 48,06 zł, (14,90 zł -69%)
- Jak karmić dzieci, by jadły chętnie i zdrowo 34,06 zł, (10,90 zł -68%)
- Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone 39,71 zł, (13,90 zł -65%)