reklama - zainteresowany?

Kawa 100 przepisów - Septem

Kawa 100 przepisów
Autor: Ward Mary
Tłumaczenie: Lossman-Bołdok Karolina
ISBN: 978-8-3111-2171-3
stron: 208, okładka: miękka
Data wydania: 2012-06-01
Księgarnia: Septem

Cena książki: 26,92 zł (poprzednio: 34,51 zł)
Oszczędzasz: 22% (-7,59 zł)

Dodaj do koszyka Kawa 100 przepisów

Tagi: Kulinaria

Smak kawy zależy od jej odpowiedniego przygotowania: najbardziej ekskluzywną kawę można zepsuć, zaparzając ją w nieodpowiedni sposób i na odwrót z taniej kawy można wydobyć to, co najlepsze, jeśli zna się reguły sztuki jej przygotowania. Właśnie tego rodzaju wskazówek udziela autorka. Radzi też, czym się kierować przy zakupie kawy.

Kolejnym etapem są sposoby jej mielenia i zaparzania. Na rynku mamy do wyboru wiele rozmaitych urządzeń: od ekspresów ciśnieniowych, poprzez przelewowe, aż do prostego dzbanka z tłokiem. Każde z nich ma swoje wady i zalety, które zostają w tej książce wnikliwie przedstawione.

Istotnymi czynnikami, które mają wpływ na smak kawy są: odpowiednie jej przechowywanie, rodzaj wody, odpowiednie czyszczenie naczyń i urządzeń, utrzymywanie zaparzonej kawy w odpowiedniej temperaturze oraz podanie jej w naczyniach, które trzymają ciepło i nie zmieniają jej smaku.


Dodaj do koszyka Kawa 100 przepisów

Spis treści

Dodaj do koszyka Kawa 100 przepisów

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.