reklama - zainteresowany?

Kuchnia włoska - Septem

Kuchnia włoska
ebook
Autor: O-press
ISBN: 9788377720790
stron: 112, Format: ebook
Data wydania: 2012-04-10
Księgarnia: Septem

Cena książki: 5,46 zł

Dodaj do koszyka Kuchnia włoska

Tagi: Kulinaria

Jedzenie jest dla Włochów niezwykle ważne. Każdego dnia spędzają przy stole wiele godzin, rozkoszując się każdym daniem i winem. Ale należy wiedzieć, że kuchnia włoska nie jest jednolita. Położenie geograficzne od gór do morza, a w związku z tym zróżnicowanie klimatyczne, dostępność składników, a także kultywowane tradycje powodują, że praktycznie w każdym z czterech regionów Włoch zjemy coś innego, oryginalnego.

Kuchnia północno-wschodnich Włoch spośród licznych tradycyjnych specjałów pierwsze miejsce na stole wenecjan zajmują świeże ryby z jeziora Garda i owoce morza z Adriatyku. W następnej kolejności warzywa sezonowe: groch, dynia, szparagi oraz mięso i sery. Na północnym wschodzie jada się makaron, ale bardziej typowa jest tu polenta wyrabiana z mąki kukurydzianej, jak również wiele odmian risotto.

Dodaj do koszyka Kuchnia włoska

Spis treści

Dodaj do koszyka Kuchnia włoska

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.