reklama - zainteresowany?

Polska kuchnia regionalna - Septem

Polska kuchnia regionalna
ebook
Autor: Krzysztof Żywczak
ISBN: 978-8-3784-5794-7
stron: 241, Format: ebook
Data wydania: 2017-04-25
Księgarnia: Septem

Cena książki: 15,99 zł (poprzednio: 19,99 zł)
Oszczędzasz: 20% (-4,00 zł)

Dodaj do koszyka Polska kuchnia regionalna

Tagi: Kulinaria

Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Dodaj do koszyka Polska kuchnia regionalna

Spis treści

Dodaj do koszyka Polska kuchnia regionalna

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.