Polska kuchnia regionalna - Septem
ISBN: 978-8-3784-5794-7
stron: 241, Format: ebook
Data wydania: 2017-04-25
Księgarnia: Septem
Cena książki: 15,99 zł (poprzednio: 19,99 zł)
Oszczędzasz: 20% (-4,00 zł)
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
Osoby które kupowały "Polska kuchnia regionalna", wybierały także:
- Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
- Kulisy Kulinarnej Akademii 39,67 zł, (11,90 zł -70%)
- Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone 48,06 zł, (14,90 zł -69%)
- Jak karmić dzieci, by jadły chętnie i zdrowo 34,06 zł, (10,90 zł -68%)
- Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone 39,71 zł, (13,90 zł -65%)