reklama - zainteresowany?

Polska kuchnia regionalna - Septem

Polska kuchnia regionalna
ebook
Autor: Żywczak Krzysztof
ISBN: 978-83-7845-794-7
stron: 240, Format: ebook
Data wydania: 2019-01-10
Księgarnia: Septem

Cena książki: 17,06 zł

Dodaj do koszyka Polska kuchnia regionalna

Tagi: Kulinaria

Znawcy polskich regionalnych kuchni skÅ‚aniajÄ… siÄ™ ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiaÅ„ski i szlachecki i że to wÅ‚aÅ›nie ta tradycja przenikaÅ‚a do innych grup spoÅ‚ecznych, które na wÅ‚asne potrzeby i zgodnie z lokalnÄ… specyfikÄ…, możliwoÅ›ciami i potrzebami twórczo jÄ… modyfikowaÅ‚y. DziÅ› z pewnoÅ›ciÄ… warto zwrócić uwagÄ™ na różnorodność skÅ‚adników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjaÅ‚ów, umiejÄ™tnie wykorzystywanych przez wspóÅ‚czesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikÄ™ kuchni Å›lÄ…skiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, maÅ‚opolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy uÅ‚atwiÄ… przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakÄ…tku.

Dodaj do koszyka Polska kuchnia regionalna

Spis treści

Dodaj do koszyka Polska kuchnia regionalna

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.