reklama - zainteresowany?

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem - Septem

Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
Autor: Weronika Madejska
ISBN: 978-83-283-3080-1
stron: 224, Format: 164x239, okładka: miękka
Data wydania: 2017-02-13
Księgarnia: Septem

Cena książki: 39,90 zł

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Tagi: Kulinaria | Zdrowie i uroda

Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia...
A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku!

Alergie i nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej spotykanych problemów naszej cywilizacji. Mleko, jajka, gluten, orzechy, owoce i przyprawy — wszystko to pewnego dnia może okazać się zakazane dla Ciebie lub Twoich bliskich. Można się wówczas załamać i skazać na życie w kulinarnej próżni. Można — ale nie trzeba! Ba, to może być nawet początek fascynującej podróży po nowych smakach i pysznych, niecodziennych ich połączeniach. Wspaniałym przewodnikiem po tej krainie jest Weronika Madejska, autorka nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestsellerowej książki Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Tym razem poprowadzi Cię przez świat wegańskich deserów na każdą porę roku.
 

Jak przygotować bezjajeczne bezy i roślinny biszkopt? Czym różni się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki? Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, bułeczki drożdżowe i mazurki, sorbety i jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i szarlotki... Słowem, wszystko dla prawdziwego łasucha. W dodatku zdrowe, słodkie, choć bez cukru, i dające pole do popisu domowym eksperymentatorom kulinarnym. Smacznego!

Daj się ponieść przyjemności smakowania — na co dzień i od święta!



Jeśli już masz ochotę przygotować pyszne, bezglutenowe słodkości, zapraszamy na blog autorki.
 


Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu, bez wyrzeczeń. Jej pierwsze przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników i coraz częściej proponuje wyłącznie roślinne potrawy bez alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnej, zupełnie bezglutenowej, niepowtarzalnej restauracji z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i najlepszą kawą.

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

 

Osoby które kupowały "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem", wybierały także:

  • Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza
  • Kulisy Kulinarnej Akademii
  • Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone
  • Jak karmić dzieci, by jadły chętnie i zdrowo
  • Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Spis treści

Dodaj do koszyka Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.