reklama - zainteresowany?

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia - Septem

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
ebook
Autor: Bee Wilson
Tłumaczenie: Magda Witkowska
ISBN: 978-83-8129-655-7
stron: 496, Format: ebook
Data wydania: 2020-03-11
Księgarnia: Septem

Cena książki: 33,74 zł (poprzednio: 44,99 zł)
Oszczędzasz: 25% (-11,25 zł)

Dodaj do koszyka Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Tagi: Kulinaria | Zdrowie i uroda

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów.

Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.

Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni.

Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: powoduje cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej dostępna, a otyłość – paradoksalnie – coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem.

Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta książka jest dla Ciebie.
 

 

Dodaj do koszyka Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Spis treści

Dodaj do koszyka Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.