reklama - zainteresowany?

Tradycje polskiego stołu - Septem

Tradycje polskiego stołu
Autor: Ogrodowska Barbara
ISBN: 978-8-3775-8293-0
stron: 360, okładka: twarda
Data wydania: 2012-06-01
Księgarnia: Septem

Cena książki: 46,28 zł (poprzednio: 59,33 zł)
Oszczędzasz: 22% (-13,05 zł)

Dodaj do koszyka Tradycje polskiego stołu

Tagi: Kulinaria

Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.

Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta.

Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.

 


 

Dodaj do koszyka Tradycje polskiego stołu

Spis treści

Dodaj do koszyka Tradycje polskiego stołu

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.