reklama - zainteresowany?

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów - Septem

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów
Autor: Dawn Altomari
Tytuł oryginału: The Everything Italian Cookbook: 300 Authentic Recipes to Help You Cook Up a Feast!
Tłumaczenie: Ireneusz Jakóbik
ISBN: 978-83-246-1295-6
stron: 328, Format: 180x235, okładka: miękka
Data wydania: 2008-03-03
Księgarnia: Septem

Cena książki: 34,90 zł

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Tagi: Kulinaria

Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej

Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

  • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
  • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
  • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
  • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
  • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

 

Osoby które kupowały "Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów", wybierały także:

  • Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza
  • Kulisy Kulinarnej Akademii
  • Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone
  • Jak karmić dzieci, by jadły chętnie i zdrowo
  • Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej. Wydanie II rozszerzone

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Spis treści

Dodaj do koszyka Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2025 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.