reklama - zainteresowany?

Wina i nalewki lecznicze - Septem

Wina i nalewki lecznicze
ebook
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
ISBN: 978-8-3727-7453-8
stron: 129, Format: ebook
Data wydania: 2013-06-17
Księgarnia: Septem

Cena książki: 9,91 zł (poprzednio: 10,22 zł)
Oszczędzasz: 3% (-0,31 zł)

Dodaj do koszyka Wina i nalewki lecznicze

Tagi: Kulinaria

E-book – "Wina i nalewki lecznicze". Seria książki kucharskie.

Wino z pieprzu lub z korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na dobry humor? Czy to jest możliwe? OczywiÅ›cie! Winami i nalewkami, które swój niepowtarzalny smak i aromat zawdziÄ™czajÄ… owocom, zioÅ‚om i korzennym przyprawom, można siÄ™ nie tylko delektować, ale i Å‚agodzić wiele dolegliwoÅ›ci. Przyprawy zioÅ‚owe sÄ… bowiem nieocenione we wspomaganiu leczenia różnych schorzeÅ„ oraz w ich profilaktyce. SÄ… one skarbnicÄ… mikroelementów, soli mineralnych i witamin, niezbÄ™dnych do prawidÅ‚owego funkcjonowania organizmu. Dlatego warto je wykorzystać, przyrzÄ…dzajÄ…c pokrzepiajÄ…ce, wzmacniajÄ…ce, uzdrawiajÄ…ce duszÄ™ i ciaÅ‚o wina, nalewki, a także oleje i octy. Barbara Jakimowicz-Klein podaje w swojej książce nie tylko receptury Å‚atwych do wykonania domowym sposobem wyÅ›mienitych trunków, ale i proste przepisy na zioÅ‚owe oleje i octy, podnoszÄ…ce walory zdrowotne potraw, do których sÄ… dodawane. A zatem... Na zdrowie! PamiÄ™tajÄ…c jednak, że – co za dużo, to niezdrowo...

Recenzja książki:

Francuzi do każdego obiadu wypijają lampkę wina, bowiem wspomaga trawienie i jest zdrowe na serce. Potwierdzono to naukowo i nie budzi to najmniejszych sprzeciwów opinii publicznej. Jednak nie każdy wie o innych właściwościach leczniczych win i innych alkoholi (oczywiście jeżeli nie spożywa się ich w nadmiarze).

Wina i nalewki zawdzięczają swój niepowtarzalny smak i aromat owocom, ziołom i korzennym przyprawom. Pijąc je można nie tylko delektować się ich smakiem, ale i jednocześnie łagodzić wiele dolegliwości zdrowotnych! Wino z pieprzu lub korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na dobry humor? To działa! Współczesna nauka potwierdziła lecznicze właściwości roślin przyprawowych, a także sposoby utrwalania czy wręcz wywoływania tychże poprzez wyrób nalewek, win czy ziołowych olejów i octów.

Dzieje się tak z prostego powodu. Wszelkiego rodzaju zioła i przyprawy są nieocenione we wspomaganiu leczenia różnych schorzeń i w profilaktyce. To olbrzymia skarbnica mikroelementów, soli mineralnych i witamin, które z kolei są niezbędne każdemu człowiekowi do prawidłowego funkcjonowania jego organizmu.

Barbara Jakimowicz-Klein ze znaną sobie wnikliwością i humorem prezentuje chyba najprzyjemniejszy sposób leczenia naturalnego! Opisuje jak przyrządzić wina i nalewki pokrzepiające, wzmacniając oraz uzdrawiające duszę i ciało. Obok receptur trunków, łatwych do przygotowania w domowych warunkach, autorka podzieliła się bogatą wiedzą na temat prostych przepisów przyrządzania ziołowych olejów i octów, które znacznie podnoszą walory zdrowotne potraw, do których są dodawane.


Autor recenzji
Dariusz Kardela

Dodaj do koszyka Wina i nalewki lecznicze

Spis treści

Dodaj do koszyka Wina i nalewki lecznicze

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.