Żywność fermentowana i probiotyczna - Septem
Tłumaczenie: Małgorzata Rzepka
ISBN: 978-83-8168-203-9
stron: 128, Format: ebook
Data wydania: 2017-06-01
Księgarnia: Septem
Cena książki: 20,84 zł (poprzednio: 24,81 zł)
Oszczędzasz: 16% (-3,97 zł)
Â
Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Oczyszcza organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku i złogów. Trwale, smacznie, zdrowo.
Â
Osoby które kupowały "Żywność fermentowana i probiotyczna", wybierały także:
- Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
- Mimochodem o chodzeniu 36,33 zł, (10,90 zł -70%)
- Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces 39,67 zł, (11,90 zł -70%)
- Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone 48,06 zł, (14,90 zł -69%)
- Rytuał gejszy. Japoński sekret promiennej cery 34,06 zł, (10,90 zł -68%)