Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym - Septem
Tłumaczenie: Małgorzata Rzepka
ISBN: 978-83-8168-649-5
stron: 332, Format: ebook
Data wydania: 2020-10-02
Księgarnia: Septem
Cena książki: 59,16 zł (poprzednio: 68,79 zł)
Oszczędzasz: 14% (-9,63 zł)
Â
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia. Ich dieta oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże Ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. Gotuj dla zdrowia.
Osoby które kupowały "Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym", wybierały także:
- Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
- Mimochodem o chodzeniu 36,33 zł, (10,90 zł -70%)
- Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces 39,67 zł, (11,90 zł -70%)
- Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone 48,06 zł, (14,90 zł -69%)
- Rytuał gejszy. Japoński sekret promiennej cery 34,06 zł, (10,90 zł -68%)
Spis treści
Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym eBook -- spis treści
ÂÂ
Przedmowa
CZĘŚĆ 1. Uzdrowienie holistyczne
Bądź dobry dla swojego wnętrza
CZĘŚĆ 2. Książka kucharska
1. Akcesoria kuchenne, które znajdują zastosowanie w niniejszej książce
2. Sól, przyprawy i pędy
3. ZboĹźa - przepisy podstawowe
4. Śniadanie
5. Zupy i dania jednogarnkowe
6. Chleb
7. Pasty do smarowania
8. Dania główne
9. Obiad niedzielny
10. Sałaty i dodatki
11. Kiedy robi się zimno ...
12. Słodka pokusa
13. Mleko nie od krowy
14. Wekowanie, przechowywanie, konserwowanie
15. Indeks przepisĂłw