Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym - Septem

Tłumaczenie: Małgorzata Rzepka
ISBN: 978-83-8168-649-5
stron: 332, Format: ebook
Data wydania: 2020-10-02
Księgarnia: Septem
Cena książki: 59,16 zł (poprzednio: 68,79 zł)
Oszczędzasz: 14% (-9,63 zł)
Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze swoją żoną, opracował dietę opartą na Tradycyjnej Medycynnie Chińskiej. Wykorzystali oni zasady gotowania według Pięciu Przemian, ale dostosowali je do zachodniego współczesnego świata. Opracowane przez nich dania nie tylko dobrze smakują, ale również stanowią bazę do powrotu do zdrowia. Ich dieta oczyszcza organizm, poprawia pracę układu trawiennego i wpływa na procesy regeneracyjne. W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże Ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. Gotuj dla zdrowia.
Osoby które kupowały "Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym", wybierały także:
- Zdrowe dziecko. 104 proste wege przepisy dla rodzica i małego kucharza 49,67 zł, (14,90 zł -70%)
- Mimochodem o chodzeniu 36,33 zł, (10,90 zł -70%)
- Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces 39,67 zł, (11,90 zł -70%)
- Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone 48,06 zł, (14,90 zł -69%)
- Rytuał gejszy. Japoński sekret promiennej cery 34,06 zł, (10,90 zł -68%)
Spis treści
Kuchnia wedĹug zasad Tradycyjnej Medycyny ChiĹskiej. Zdrowe jedzenie, zdrowe Ĺźycie w uzdrawianiu holistycznym eBook -- spis treĹci
Â
Przedmowa
CZÄĹÄ 1. Uzdrowienie holistyczne
BÄ dĹş dobry dla swojego wnÄtrza
CZÄĹÄ 2. KsiÄ Ĺźka kucharska
1. Akcesoria kuchenne, ktĂłre znajdujÄ zastosowanie w niniejszej ksiÄ Ĺźce
2. SĂłl, przyprawy i pÄdy
3. ZboĹźa - przepisy podstawowe
4. Ĺniadanie
5. Zupy i dania jednogarnkowe
6. Chleb
7. Pasty do smarowania
8. Dania gĹĂłwne
9. Obiad niedzielny
10. SaĹaty i dodatki
11. Kiedy robi siÄ zimno ...
12. SĹodka pokusa
13. Mleko nie od krowy
14. Wekowanie, przechowywanie, konserwowanie
15. Indeks przepisĂłw